ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bombardiere americane, japoneze și sud-coreene au survolat Peninsula Coreeană

10:10 | 11.10.2017 Categorie: Externe

Seul, 11 oct. /MOLDPRES/.Șase avioane militare, între care două bombardiere grele ale Statelor Unite, au survolat marți Peninsula Coreeană, efectuând o simulare de tragere, în cel mai recent exercițiu de forță față de Coreea de Nord, transmite EFE, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Forțele Aeriene din Pacific ale SUA (PACAF) au precizat că două bombardiere strategice B-1B au zburat deasupra apelor din largul coastei de est a peninsulei. Acestora li s-au alăturat două avioane de luptă F-15K ale Coreei de Sud și alte două avioane F-15 ale Japoniei.

"A zbura și a ne antrena pe timp de noapte cu aliații noștri, de o manieră sigură și eficientă, reprezintă o importantă capacitate comună a SUA, Japoniei și Coreei de Sud, îmbunătățind abilitatea tactică a aviatorilor fiecărei națiuni", a spus Patrick Applegate, de la Centrul de Operațiuni Aeriene 613 al SUA.

"Aceasta este o demonstrație clară a capacității noastre de a realiza operațiuni fără întrerupere cu toți aliații noștri, în orice moment și în orice loc", a adăugat acesta.

Misiunea a fost efectuată marți noaptea. Phenianul a marcat 72 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor din Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord) și nu a răspuns la exercițiile militare.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

img17007895

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!