ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi veterani moldoveni au devenit campioni mondiali la judo

10:36 | 11.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Viorel Marinescu și Mihail Malear au cucerit medaliile de aur la Campionatul Mondial de judo, rezervat veteranilor, care s-a desfășurat la Olbia (Italia), au informat astăzi surse din cadrul federației naționale de profil, relatează MOLDPRES.

Viorel Marinescu a evoluat la categoria supergrea (vârsta 50-55 de ani). Mihail Malear a concurat la categoria până la 100 de kilograme (vârsta 70-75 de ani). De o distincție de bronz s-a învrednicit Petru Curu, categoria până la 100 de kilograme, vârsta 65-70 de ani, multiplu premiant al campionatelor naționale. Muhtar Murtazaliev, președintele federației naționale de sambo, a ocupat locul 5 la categoria de 100 kilograme, vârsta 45-49 ani.

Republica Moldova a fost reprezentată de șapte sportivi la campionat. Actuala ediție a reunit circa 1100 de veterani din 60 de țări. ”Organizarea turneului a fost excelentă. La festivitatea de inaugurare și închidere a participat președintele Federației Internaționale de Judo, Marius Vizer. Pentru noi, toți participanții, a prezentat un concert celebrul interpret Albano, îmbrăcat în chimono, echipamentul sportiv al judocanilor. Am învins pentru că mă antrenez practic zilnic împreună cu Mihail Malear la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport și Centrul național al loturilor olimpice”, a declarat pentru Agenție Viorel Marinescu, colonel în rezervă.

El a susținut la categoria sa patru meciuri și a învins în toate prin ”ippon”, înainte de expirarea timpului regulamentar. Medalia cucerită la recentele Mondiale este a treia în palmaresul său. În tinerețe a fost multiplu campion național la judo și sambo, s-a clasat pe locul trei la Cupa Uniunii Sovietice (1990). Multiplu campion mondial este și Mihail Malear.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17007897

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!