ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Trump a discutat opţiuni privind Coreea de Nord cu echipa sa de securitate naţională

11:00 | 11.10.2017 Categorie: Externe

Washington, 11 oct. /MOLDPRES/.Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit cu echipa sa de securitate naţională pentru a discuta opţiuni privind un răspuns la o eventuală agresiune din partea Coreei de Nord şi privind ameninţarea nucleară nord-coreeană, a anunţat marţi Casa Albă, relatează site-ul agenţiei Yonhap, citat de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

Trump a primit o informare din partea secretarului american al Apărării, James Mattis, şi a generalului Joe Dunford, şeful Statului Major al Armatei SUA, potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders.

"Briefingul şi discuţia au vizat o serie de opţiuni pentru a răspunde la orice formă de agresiune nord-coreeană sau, dacă este necesar, pentru a preveni ameninţarea Statelor Unite şi a aliaţilor săi de către Coreea de Nord, cu arme nucleare", se arată în comunicatul Casei Albe.

Donald Trump a sugerat tot mai mult în ultima perioadă utilizarea opţiunilor militare pentru a contracara ameninţarea programelor nucleare şi cu rachetele balistice din Coreea de Nord.

La 7 octombrie, preşedintele american a respins acordurile nucleare încheiate în trecut cu regimul de la Phenian, spunând că "un singur lucru va funcţiona".

 

 

/Editor M.Cucu/