ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În satul Ghidighici, municipiul Chișinău, va fi edificat un bust în memoria lui Ion Costin, deputat în Sfatul Țării

15:56 | 11.10.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. La inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, cabinetul de miniștri a aprobat hotărârea cu privire la edificarea bustului în memoria omului politic Ion Costin, deputat în Sfatul Țării, primar de Chișinău în perioada 1933-1937, informează MOLDPRES.

Ion Costin este ”o personalitate relevantă în istoria și cultura țării noastre, care merită atenția și prețuirea posterității”, a menționat ministrul Monica Babuc în ședința Guvernului.

Ion Costin s-a născut pe 19 ianuarie 1887 în satul Ghidighici. A fost un avocat și om politic notoriu, care între anii 1917–1918 a făcut parte din Sfatul Țării. La data de 27 martie 1918 a votat Unirea Basarabiei cu România. A fost director general al Afacerilor Interne în Guvernul Pantelimon Erhan și Guvernul Daniel Ciugureanu, apoi a activat ca avocat în Tulcea. Ulterior Ion Costin a ocupat funcția de viceprimar și apoi primar de Chișinău între 1933-1937. De asemenea, a mai fost director al ziarelor Sfatul Țării și Dreptatea.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!