ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea de Arbitraj Sportiv a respins recursul Federației Naționale de Taekwondo

17:09 | 11.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) de la Lausanne (Elveția) a făcut publică ieri decizia referitoare la conflictul dintre Federația Moldovenească de taekwondo, versiunea WTF, și Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS), prin care a respins recursul făcut de Federație contra CNOS, relatează MOLDPRES.

CNOS a suspendat pe 9 martie curent pentru o perioadă nedeterminată Federația în calitate de membră a mișcării olimpice din țară. "Când am luam decizia, le-am oferit un termen de 1-2 săptămâni pentru a rezolva problemele și a soluționa situația creată. Ei ne-au atacat la CAS", a spus Nicolae Juravschi, preşedintele forului olimpic național. Preşedintele Federaţiei de taekwondo, Igor Iuzefovici, a declarat astăzi pentru mass-media că nu va renunţa să lupte pentru a ridica suspendarea forului pe care îl conduce. "Aşteptăm publicarea completă a deciziei CAS. Este prematur să comentăm ceva", a spus Igor Iuzefovici. 

Federația națională a obținut anul curent, prin sportivul naturalizat Aaron Cook, cea mai înaltă performanță în țară, bronz la Campionatul Mondial. Aceasta a desfășurat în premieră în comuna Ciorescu (mun. Chișinău) turneul internațional ”Moldova Open” cu participarea sportivilor din circa 40 de țări. Președintele Federației, Igor Iuzefovici, a fost distins recent cu „Diploma Parlamentului Republicii Moldova” pentru rezultate remarcabile în dezvoltarea sportului și promovarea imaginii țării la nivel internațional.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)