ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea de Arbitraj Sportiv a respins recursul Federației Naționale de Taekwondo

17:09 | 11.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) de la Lausanne (Elveția) a făcut publică ieri decizia referitoare la conflictul dintre Federația Moldovenească de taekwondo, versiunea WTF, și Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS), prin care a respins recursul făcut de Federație contra CNOS, relatează MOLDPRES.

CNOS a suspendat pe 9 martie curent pentru o perioadă nedeterminată Federația în calitate de membră a mișcării olimpice din țară. "Când am luam decizia, le-am oferit un termen de 1-2 săptămâni pentru a rezolva problemele și a soluționa situația creată. Ei ne-au atacat la CAS", a spus Nicolae Juravschi, preşedintele forului olimpic național. Preşedintele Federaţiei de taekwondo, Igor Iuzefovici, a declarat astăzi pentru mass-media că nu va renunţa să lupte pentru a ridica suspendarea forului pe care îl conduce. "Aşteptăm publicarea completă a deciziei CAS. Este prematur să comentăm ceva", a spus Igor Iuzefovici. 

Federația națională a obținut anul curent, prin sportivul naturalizat Aaron Cook, cea mai înaltă performanță în țară, bronz la Campionatul Mondial. Aceasta a desfășurat în premieră în comuna Ciorescu (mun. Chișinău) turneul internațional ”Moldova Open” cu participarea sportivilor din circa 40 de țări. Președintele Federației, Igor Iuzefovici, a fost distins recent cu „Diploma Parlamentului Republicii Moldova” pentru rezultate remarcabile în dezvoltarea sportului și promovarea imaginii țării la nivel internațional.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17007922

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!