ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a solicitat aducerea în albia legală a activității taximetriștilor

18:34 | 11.10.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. În debutul ședinței de astăzi, Prim-ministrul Pavel Filip a readus în discuţie fenomenul taximetriştilor ilegali, referindu-se, în special, la serviciile de taxi prestate la Aeroportul Internațional Chișinău, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Premierul a menţionat că putem organiza zeci de forumuri de business, festivaluri de vin și alte acţiuni de promovare a ţării, însă toate eforturile vor fi în zădar, din cauza impresiei proaste despre Moldova, formate în momentul în care oaspeții intră în țară, chiar la Aeroportul Internațional. E vorba de fenomenul taximetriștilor ilegali, care acostează obraznic pasagerii, până la ieșire de pe Aeroport, deservesc cu mașini fără plăcuțe speciale, nu eliberează bonuri de plată, lasă de dorit şi starea tehnică, dar şi aspectul interiorului automobilelor.

„Avem toate instrumentele la îndemână pentru a face ordine, pentru a face regulă. Cum o să vorbim despre majorări de salarii, despre majorări de pensii, despre investiţii sociale, dacă nu oferim bonuri de plată. Asta ar însemna că banii se folosesc ilegal”, a spus Pavel Filip.

Totodată, Premierul a menţionat că solicitarea sa de a fi luate măsuri pentru aducerea în albia legală a activității taximetriștilor nu a fost auzită. În acest sens, Pavel Filip a solicitat Ministerului Economiei şi Infrastructurii să formeze un grup de lucru cu implicarea tuturor instituţiilor responsabile pentru găsirea soluţiilor viabile pentru eliminarea acestei probleme.