ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Trump a acceptat invitația de a efectua o vizită de stat în Marea Britanie

10:50 | 12.10.2017 Categorie: Externe

Londra, 12 oct. /MOLDPRES/.Președintele american Donald Trump a acceptat invitația de a efectua o vizită de stat în Marea Britanie, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May, adăugând că nu are cunoștință despre alte discuții referitoare la o vizită de lucru separată a liderului american, transmite Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Anterior, publicația London Evening Standard, citând surse anonime, a relatat că Trump va face o vizită de lucru în Marea Britanie la începutul anului viitor, iar o vizită de stat va avea loc ulterior.

London Evening Standard, care îl are drept editor pe fostul ministru de finanțe George Osborne, a relatat că în mediul diplomatic au loc discuții privind o vizită de stat a lui Trump la Londra. Citând surse anonime, publicația a afirmat că această vizită va face probabil parte dintr-un turneu diplomatic al liderului american în mai multe țări.

În timpul vizitei sale la Washington din luna ianuarie, Theresa May i-a adresat lui Donald Trump invitația de a face o vizită de stat în Marea Britanie. Propunerea a suscitat controverse la Londra, fiind de așteptat să aibă loc proteste masive față de vizita liderului american.

Cotidianul The Guardian a scris în luna iunie că vizita de stat a lui Donald Trump în Marea Britanie a fost amânată pe termen nedefinit după ce, într-o convorbire telefonică, el i-a transmis premierului britanic Theresa May că nu dorește să vină la Londra dacă acest lucru ar provoca proteste de amploare. Casa Albă a dezmințit această informație, iar executivul britanic a precizat că planurile pentru o vizită de stat a lui Trump în Marea Britanie sunt neschimbate.

Guvernul de la Londra consideră raporturile sale strânse cu Washingtonul drept o 'relație specială' și un pilon al politicii sale externe, în contextul în care Marea Britanie se pregătește să părăsească Uniunea Europeană.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!