ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania și Danemarca vor prelungi controalele la frontiere cu încă șase luni, până în mai 2018

14:30 | 12.10.2017 Categorie: Externe

Berlin, 12 oct. /MOLDPRES/.Germania va prelungi cu încă șase luni, respectiv până la 11 mai 2018, controalele la frontiere instituite în urma atentatelor produse în mai multe țări din Europa, a comunicat joi ministrul de interne Thomas de Maiziere, o decizie similară fiind anunțată și de Danemarca, transmite DPA, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

În Germania, controalele, a căror aplicare urma să expire la 11 noiembrie, vor viza granița cu Austria, pe unde au intrat majoritatea solicitanților de azil, precum și cursele aeriene din Grecia spre aeroporturile germane.

Afirmând că 'există în continuare deficiențe în ce privește protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, precum și un volum semnificativ de migrație ilegală în interiorul zonei Schengen', ministrul german subliniază că 'o revenire totală la o zonă Schengen fără controale la frontiere va fi posibilă doar odată ce situația generală o va permite'.

Una din măsurile de răspuns ale Uniunii Europene la criza refugiaților a fost să le permită statelor membre să impună controale la frontiere în interiorul spațiului de liberă circulație.

Germania a primit în 2015 aproape un milion de migranți, dar numărul sosirilor a scăzut drastic după închiderea rutei Balcanilor de Vest.

La rândul său, guvernul danez a anunțat Comisia Europeană că va prelungi controalele la frontiere până pe 12 mai 2018.

Potrivit agenției de presă daneze Ritzau, Copenhaga a invocat riscul serios de atac terorist pentru prelungirea acestei măsuri excepționale.

După instituirea ei, au fost întreprinse controale prin sondaj în trenuri, autocare și automobile la granița cu Germania, precum și în porturile Gedser și Rodby.

Volumul suplimentar de muncă a determinat autoritățile să desfășoare militari la frontiere în sprijinul polițiștilor.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17007958

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!