ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Comrat a fost pusă piatra de temelie a Casei regionale de creaţie pentru copii

17:01 | 12.10.2017 Categorie: Regionale

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. La Comrat astăzi a fost pusă piatra simbolică de temelie a Casei regionale de creaţie pentru copii, ce se va construi cu susţinerea autorităţilor din Turcia, transmite MOLDPRES.

Înţelegerea cu privire la acest proiect a fost stabilită acum două luni, în cadrul vizitei başcanului Irina Vlah în oraşul  Altındağ, care face parte din municipalitatea Istanbul. Autorităţile din această localitate au oferit proiectul edificiului şi vor finanţa lucrările de construcţie.

Veysel Tiryaki, primarul oraşului Altındağ, a relevat că după un proiect similar în localitatea pe care o conduce a fost deja construită o clădire. „Împreună cu başcanul UTA Gagauz-Yeri am vizitat acest sediu şi am arătat ce condiţii planificăm să creăm tinerilor din Comrat. Avem un scop comun – să susţinem tinerii ca să se poată dezvolta în condiţii optime”, a   menţionat Veysel Tiryaki, citat de gagauzinfo.md.

La rândul său, ambasadorul Turciei în R. Moldova, Hulusi Kılıç, a subliniat că primarul oraşului Altındağ este bine cunoscut în Turcia drept un bun gospodar, care ştie să ducă până la capăt lucrurile începute. „În acelaşi timp, Ambasada Turciei în R. Moldova  va oferi ajutorul necesar şi va susţine această construcţie”, a dat asigurări diplomatul turc.

Potrivit guvernatorului autonomiei găgăuze, Irina Vlah, lucrările se desfăşoară dinamic, fapt pentru care a mulţumit partenerilor din Turcia. „O lună în urmă puţini cine credeau că acest proiect va începe atât de operativ, însă astăzi putem urmări cum se pune fundamentul. Până la iarnă clădirea va fi ridicată, iar către vizita Preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, preconizăm ca acesta, dar şi alte proiecte, finanţate de partenerii turci, să fie finalizate”, a spus başcanul.

Conform unor informaţii, Recep Tayyip Erdoğan ar putea efectua o vizită în Republica Moldova în primăvara anului 2018.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)