ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pretorii și vicepretorii capitalei vor deveni demnitari publici

13:31 | 20.10.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Pretorii și vicepretorii capitalei nu vor mai deține statutul de funcționari publici și vor deveni demnitari publici. Un proiect de lege ce prevede acest lucru a fost votat astăzi, în lectura a doua, de către deputați, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, modificările legislative vin să aducă în concordanță legislația cu noua Lege privind statutul municipiului Chișinău.

Conform documentului adoptat, salariile acestor categorii de angajați va fi ajustat. Astfel pretorul va avea un salariu de 7700 de lei, iar vicepretorul - de 6900 lei. În document nu este indicat dacă plățile pentru aceste funcții s-au diminuat sau au crescut.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17008210

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!