ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajații Cancelariei de Stat au participat la Ziua naţională de înverzire a plaiului

12:30 | 04.11.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. Cu prilejul Zilei naţionale de înverzire a plaiului, angajaţii Cancelariei de Stat au plantat astăzi semințe de stejar pe o suprafață de 2 hectare pe teritoriul Întreprinderii silvo-cinegetice „Strășeni”, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.                       

Conform informațiilor prezentate de Agenția „Moldsilva”, în această toamnă vor fi plantate aproximativ 3 milioane de puieți pe o suprafață de 555 hectare. Totodată, vor fi efectuate lucrări de ajutorare a regenerării naturale în fondul silvic pe o suprafaţă de 250 hectare.

"Un arbore pentru dăinuirea noastră" este principala campanie națională de plantare a arborilor din Republica Moldova. În anul 1995 a fost semnat un decret prezidențial privind instituirea Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului "Un arbore pentru dăinuirea noastră" în prima sâmbătă a lunii aprilie, iar din anul 2011 aceasta este marcată în ultima sâmbătă a lunii octombrie.

img17008678

img17008678

img17008678

img17008678

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!