ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Brutari italieni vor instrui producătorii din Regiunea de Sud a R. Moldova

10:05 | 10.11.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. O companie italiană este dispusă să susţină dezvoltarea economică a Regiunii de Sud a R. Moldova şi să-i ajute pe producătorii locali să înceapă afaceri în brutărie. Despre aceasta s-au înţeles reprezentanţi ai conducerii Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) şi ai administraţiei Provinciei di Novara, care au efectuat în această săptămână o vizită la Cimişlia, transmite MOLDPRES.

Potrivit partenerilor din Italia, ideea vine de la un antreprenor italian, brutar de meserie și proprietar al mai multor magazine și restaurante, care, apropiindu-se de vârsta de pensionare, s-a gândit că ar fi bine să transmită secretele profesionale tinerilor specialişti. “Dorim să investim în capitalul uman din sudul R. Moldova şi să oferim suport sub formă de instruire gratuită agenţilor economici care au deja deschise sau intenţionează să pornească afaceri în sectorul patiseriei şi panificaţiei”, au menţionat oaspeţii din Provincia di Novara.

ADR Sud a acceptat propunerea partenerilor italieni. Astfel, începând cu luna februarie a anului 2018 se preconizează ca în Regiunea de Sud să fie organizate cursuri de formare profesională în domeniile brutărie și patiserie. Până atunci, Agenţia va evalua necesitățile agenților economici din regiune şi va identifica persoanele care doresc instruire.  

“Instruirile vor fi desfășurate gratuit, prin master-class-uri oferite de brutari și patisieri italieni cu renume, care vor aduce în R. Moldova nu doar tainele meseriei, ci și utilajul modern folosit în fabricarea pâinii și a produselor de panificație”, au afirmat surse de la ADR Sud.

Această iniţiativă, precum şi alte activităţi comune, sunt realizate în cadrul unui Acord de colaborare semnat cinci ani în urmă între Administraţia Provinciei di Novara şi Agenţia de Dezvoltare Regională Sud.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17008829

img17008829

img17008829

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!