ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei ar putea închiria tehnică de la agenții economici pentru intervențiile pe timp de iarnă

11:51 | 17.11.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Primăria capitalei intenționează să închirieze de la agenții economici tehnică pentru intervenții, în situații excepționale, pe timp de iarnă. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul general interimar al mun. Chişinău, Silvia Radu, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale a capitalei, transmite MOLDPRES.

Ordinea de zi a ședinței s-a axat pe subiecte ce vizează pregătirea municipiului pentru intervenții ale serviciilor în perioada de iarnă.

Oficialul local a specificat că una dintre cele mai mari probleme în timpul intervențiilor pe timp de iarnă este lipsa tehnicii. „Vom apela din timp la agenții economici ce dispun de tehnică, pentru ca în caz de calamități aceasta să poată fi utilizată. Trebuie să găsim o metodă legală pentru a contracta agenți economici respectivi, dar și să stabilim un eventual cost pe care îl vom oferi pentru serviciile prestate. La fel, pe timp de iarnă, vor fi create puncte de dirijare sau celule de criză în fiecare sector pentru a gestiona mai eficient situațiile excepționale”, a spus Silvia Radu.

De asemenea, în cadrul ședinței, s-a discutat despre necesitatea de a procura tehnică de lucru, mașini specializate cu scară înaltă, mai multe pompe, precum și de a construi noi canalizări pluviale. „În continuare, curățarea canalelor de scurgere va fi efectuată cu echipamentul SA „Apă-Canal Chişinău”. La fel, va fi efectuată o inspecție a canalizării pluviale pentru a stabili dacă aceasta necesită lucrări de reparație”, a menționat Silvia Radu.

Totodată, primarul interimar a cerut conducătorilor instituțiilor și direcțiilor municipale să prezinte planurile de activitate, proiectele de investiții necesare și de buget pentru următorii cinci ani. La fel, a fost solicitat un plan de reechipare a întreprinderii municipale Regia Exdrupo.

Tot în cadrul ședinței, pretorii de sectoare au enumerat echipamentele care urmează să intervină pe timp de iarnă. De asemenea, s-a decis că materialul antiderapant va fi repartizat în sectoarele capitalei până la căderea primei zăpezi.

La reuniunea de astăzi s-au prezentat 26 din cei 44 de membri din cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale a capitalei. Astfel, primarul interimar a specificat că, în scurt timp, componența comisiei va fi redusă. Decizia a fost motivată prin faptul că, în așa mod, „aceasta va fi mai operativă și acțiunile vor fi executate mai eficient”.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17009018

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!