ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Mărţişorul” a fost inclus în patrimoniul UNESCO

16:19 | 06.12.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Premierul Pavel Filip și-a exprimat astăzi satisfacția și mândria în legătură cu includerea „Mărţişorului” în Lista Reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii UNESCO, relatează MOLDPRES citând Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

„Atunci când se depune mai multă muncă şi efort, atunci reuşim. Este un moment de mândrie pentru noi. Acelaşi lucru s-a întâmplat anul trecut, când în lista UNESCO a fost inclus şi covorul naţional. Poate dincolo de valorile materiale, acest lucru este unul simbolic, dar foarte preţios pentru întreaga noastră ţară, lucru cu care trebuie să ne mândrim”, a declarat Pavel Filip.

În context, Premierul a adus mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această realizare, menţionând, în special, aportul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, precum şi al partenerilor externi.

Proiectul de nominalizare a sărbătorii „Practicile culturale asociate Zilei de 1 Martie” în Lista Reprezentativă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii a fost lansat în martie 2014 de Ministerul Culturii din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerele Culturii din România, Bulgaria, Serbia şi Macedonia.

img17009496

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!