ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Gheorghe Bălan a purtat consultări pe marginea proiectului de declarație cu privire la negocierile în formatul „5+2”

11:23 | 07.12.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. În contextul participării la lucrările celei de-a XXIV-a reuniuni a Consiliului Ministerial al OSCE, care se desfăşoară în or. Viena, Austria, în perioada 07-08 decembrie curent, viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut mai multe consultări cu reprezentanții participanților în cadrul Conferinței permanente pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană menite să coordoneze o poziție consolidată pe marginea proiectului de declarație cu privire la negocierile în procesul de reglementare transnistreană în formatul „5+2”, a comunicat pentru MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

Proiectul de document menționat urmează să aprecieze rezultatele înregistrate în procesul de negocieri pe durata Președinției în Exercițiu a OSCE exercitată de Austria în anul 2017, să formalizeze angajamentele actorilor implicați și acțiunile prioritare preconizate a fi realizate în anul 2018 pe parcursul Președinției italiene în OSCE, precum și să formuleze mesaje de impulsionare a activității tuturor platformelor de negocieri existente în vederea obținerii unor progrese substanțiale în procesul de reglementare a dosarului transnistrean. 

În mod tradițional, reuniunea respectivă este organizată la finele anului în curs și întrunește delegații din cele 57 state-membre ale OSCE, conduse de către miniștrii afacerilor externe. Aceasta oferă participanţilor oportunitatea de a revizui și evalua activitățile organizației, consolidând dialogul în materie de securitate.