ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău a fost inaugurat oficiul de legătură NATO

12:06 | 08.12.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. La Chişinău a fost inaugurat astăzi oficiul de legătură NATO. La evenimentul de deschidere au participat Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, și Secretarul General adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, care au specificat că oficiul va consolida parteneriatul dintre Republica Moldova și NATO şi nu afectează neutralitatea ţării noastre, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Filip, deschiderea acestui centru va aduce un suflu nou în relaţiile cu NATO şi va contribui la realizarea priorităţilor trasate anterior.

“La 29 noiembrie 2016, la Bruxelles, a fost semnat Acordul privind deschiderea Oficiului de legătură NATO la Chișinău, iar instituţia va contribui în special la informarea cetăţenilor despre beneficiile cooperării Republicii Moldova cu organizaţia nord-atlantică”, a opinat Filip.

Secretarul General adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, a menţionat că inaugurarea unui oficiu de legătură la Chişinău este un prilej de mândrie pentru NATO, care apreciază importanţa relaţiilor cu Republica Moldova. Oficialul a ţinut să precizeze că centrul a fost deschis la solicitarea Executivului de la Chişinău şi nu este o bază militară, ci o instituţie de asistență. „Avem oficii similare în mai multe ţări care sunt neutre ca şi Republica Moldova, fapt ce nu împiedică o bună cooperare. Misiunea NATO este şi va fi una civilă în Moldova”, a conchis Gottemoeller.

Într-o postare pe o reţea de socializare, şeful statului Igor Dodon a menţionat că deschiderea unui oficiu de legătură NATO la Chişinău este un motiv de îngrijorare. El a specificat că orice colaborare a R. Moldova cu blocurile militare ar trebui expusă pentru discuţii cu întreaga societate.

Tot astăzi, adepții Partidului Socialiștilor au protestat față de deschiderea oficiului de legătură NATO.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17009566

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!