ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a adresat un mesaj video cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului

12:35 | 11.12.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. Promovarea și respectarea  drepturilor universale ale omului constituie o prioritate a activității Parlamentului Republicii Moldova.  De Ziua Internațională a Drepturilor Omului, marcată anual la 10 decembrie și cu prilejul celor 70 de ani de la semnarea Declarației Universale a Drepturilor Omului, Președintele Parlamentului Andrian Candu a adresat un mesaj video, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

”Mă bucur că lucrurile se schimbă și oamenii încep să se respecte. De la conștientizarea importanței propriei voci începe istoria drepturilor omului”, spune Andrian Candu. 

Potrivit speakerului, Declarația Universală a Drepturilor Omului, acest document care a intrat în Cartea recordurilor Guinness, drept unul dintre textele traduse în cele mai multe limbi este suflul civilizației noastre. 

”Noi avem aceleași drepturi, indiferent de etnie, religie, sex sau statut social. Avem drepturi în virtutea faptului că suntem oameni. Este important să rămânem oameni în raport unul cu altul, indiferent de opțiuni politice sau limba vorbită. Să ne apărăm drepturile și să le respectăm pe ale celor din jur”, este apelul Președintelui Parlamentului. 

Pe parcursul anului curent, Parlamentul Republicii Moldova a organizat și desfășurat mai multe evenimente dedicate respectării drepturilor copiilor, femeilor, persoanelor cu dizabilități, tinerilor etc. Totodată, Comisia parlamentară drepturile omului și relații interetnice a recomandat Guvernului să fie elaborat și aprobat planul național de respectare a drepturilor omului. În prezent, documentul se află deja în procedură legislativă și prevede punerea în aplicare a obiectivelor de dezvoltare durabilă din agenda Moldova 2030. 

img17009635

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!