ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maratonistul maghiar Pal Hidvegi-Ustos a traversat și Republica Moldova

10:56 | 12.12.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Maratonistul maghiar Pal Hidvegi-Ustos a traversat în week-end, în calea sa pe jos de la izvorul Dunării spre Marea Neagră, și Republica Moldova, relatează MOLDPRES. 

Evenimentul, care s-a desfășurat în premieră în lume pe această distanță, s-a produs pe segmentul de aproximativ 0,6 kilometri în zona portului Giurgiulești. Republica Moldova a fost a 9-a țară în calea sa spre litoralul Mării Negre. Evenimentul a avut loc sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, care deține rolul de președinte al Strategiei pentru regiunea Dunării. 

”Scopul acestui maraton inedit este evidențierea importanței transportului ecologic și a altor mesaje din cadrul programului Strategia pentru regiunea Dunării”, a declarat pentru agenție Levente Gyula Sass, consulul Ungariei la Chișinău. 

Maratonistul Pal Hidvegi-Ustos este primul om care a parcurs întreaga coastă de aproximativ trei mii de kilometri a Dunării. 

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17009654

img17009654

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!