ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Ungheni a primit două autospeciale printr-un proiect susţinut de partenerii de dezvoltare

19:03 | 12.12.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Două autospeciale au fost oferite ieri Primăriei municipiului Ungheni de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Maşinile vor fi folosite la colectarea deșeurilor solide și întreținerea rețelelor de aprovizionare cu apă și canalizare, transmite MOLDPRES.

„Datorită faptului că cei doi operatori municipali – „Apă-Canal” Ungheni și „AVE” Ungheni – în scurt timp vor deveni operatori regionali, aceste autospeciale ne vor ajuta să acoperim și să prestăm servicii de calitate nu doar pentru municipiu, ci și pentru alte localități și chiar raioane învecinate”, a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni, la festivitatea de transmitere a autospecialelor.

La rândul său, Julia Monar, ambasadorul Germaniei în ţara noastră, a subliniat că „serviciile calitative de aprovizionare cu apă și canalizare, de management al deșeurilor solide și eficiență energetică în clădirile publice sunt domeniile de bază în care activează GIZ în R. Moldova”. „Pentru viitor, avem drept obiectiv continuarea suportului în aceste direcții, alături de alți parteneri, precum Uniunea Europeană”, a precizat Julia Monar. 

Costul total al autospecialelor constituie circa 3,7 milioane de lei. Pentru început, de serviciile acestor mijloace tehnice vor beneficia aproximativ 60 mii de locuitori ai raionului Ungheni. 

Proiectul MSPL este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Uniunea Europeană, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17009689

img17009689

img17009689

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!