ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituţională a validat mandatul unui deputat ales pe listele PCRM

16:43 | 13.12.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Curtea Constituţională a validat astăzi mandatul de deputat al Alionei Babiuc, candidat supleant pe lista Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Un mandat de deputat în fracţiunea PCRM a fost declarat vacant la 7 decembrie curent, după demisia Oxanei Domenti. Fotoliul i-a revenit Alionei Babiuc care a acceptat mandatul deşi a fost exclusă din partid.

Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac şi intră în vigoare la data adoptării.

Ieri, 12 decembrie, Comitetul Central al Partidului Comuniștilor a emis un comunicat de presă în care s-a pronunţat împotriva includerii Alionei Babiuc în componența fracțiunii sale în Legislativ. Potrivit conducerii PCRM, Babiuc a fost exclusă din partid pentru mai multe nereguli.

Aliona Babiuc are 48 de ani şi este de profesie pedagog.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază) 

img17009714

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!