ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Secretarul General al INTERPOL

18:47 | 18.12.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Colaborarea internațională împotriva criminalității transnaționale a fost subiectul discuțiilor dintre Prim-ministru Pavel Filip și Secretarul General al INTERPOL Jürgen Stock, care efectuează o vizită în R. Moldova, informează MOLDPRES.   

Potrivit unui comunicat al INTERPOL, cei doi oficiali au discutat sferele cooperării curente în vederea intensificării capacității organelor de ocrotire a ordinii de drept, pentru identificarea, investigarea și abordarea amenințărilor de securitate cu care se confruntă țara și regiunea.   

“Moldova trebuie felicitată pentru angajamentul său de cooperare în domeniul aplicării legii și pentru colaborarea cu omologii săi la nivel global prin intermediul rețelei Interpol, pentru a face ca lumea digitală să devină mai sigură” a declarat Secretarul Stock. 

“Discuțiile mele cu Prim-ministrul Filip și alți oficiali de rang înalt au subliniat viziunea noastră comună pentru un răspuns general și global împotriva criminalității organizate transnaționale și terorismului. În acest scop, optimizarea utilizării rețelelor sigure atât pe plan regional, cât și internațional, este foarte importantă”, a adăugat Jürgen Stock.   

În timpul vizitei în R. Moldova, Secretarul General Jürgen Stock s-a întâlnit, de asemenea, cu Președintele Parlamentului, Andrian Candu, ministrul de Interne Alexandru Jizdan, șeful Inspectoratului General de Poliție Alexandru Pânzari ș.a. Totodată, oficialul european a participat la evenimentul festiv organizat cu prilejul Zilei Poliției din R. Moldova. 

(Editor A. Răileanu)

img17009855

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!