ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De sărbători, numărul vameșilor va fi suplimentat

15:10 | 20.12.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. În perioada sărbătorilor de iarnă, Serviciul Vamal al Republicii Moldova va activa la capacitate maximă, iar numărul vameșilor va fi suplimentat, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, în următoarele săptămâni vor fi utilizate toate pistele de control din vămi și în cazul atestării unui flux sporit de persoane, numărul angajaților și echipamentelor de control va fi suplinit.

De asemenea, în cadrul fiecărui post vamal a fost creat un grup de intervenție. Membrii acestuia, în caz de necesitate, vor fi rechemați la serviciu și implicați în efectuarea controlului vamal. Totodată, fraudele vamale depistate de către inspectorii din prima linie urmează a fi preluate de către specialiști din cadrul subdiviziunilor specializate, care vor fi prezenți în post în regim 24/7, astfel încât să fie exclus riscul tergiversării controlului vamal din cauză că inspectorul de pe pistă este implicat în documentarea fraudei consemnate.

O altă măsură de fluidizare a traficului va fi crearea unor coridoare verzi la posturile vamale: Sculeni, Leușeni, Giurgiulești și Tudora. Prin aceste coridoare vor putea trece cetăţenii care nu deţin bunuri ce necesită a fi declarate.

Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier tranzitarea tuturor posturilor vamale de frontieră existente, în vederea evitării suprasolicitării doar a unora dintre acestea. Informația privind situația la posturile vamale de frontieră poate fi găsită accesând Harta interactivă a punctelor de trecere.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!