ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip: Noua tranșă acordată de FMI confirmă că Guvernul, Parlamentul și BNM au realizat încă un set important de reforme

09:17 | 21.12.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip afirmă că noua tranșă a Fondului Monetar Internațional confirmă că Guvernul, Parlamentul și BNM, au realizat încă un set important de angajamente și reforme din cele convenite cu FMI.

”Consiliul de directori al Fondului Monetar International a aprobat astăzi o nouă tranșă de 22,2 de milioane de dolari pentru Republica Moldova, după ce a avizat pozitiv raportul privind îndeplinirea de către Guvern a angajamentelor asumate în cadrul programului. Banii sunt destinați cetățenilor, vor veni ca suport bugetar și vor fi direcționați spre nevoile lor sociale și economice”, a scris pe o rețea de socializare Prim-ministrul.

Șeful Cabinetului de miniștri a adăugat că „dincolo însă de partea financiară, această nouă tranșă confirmă că Guvernul, Parlamentul și BNM, au realizat încă un set important de angajamente și reforme din cele convenite cu FMI. Avem multe lucruri de făcut mai departe și Guvernul rămâne pe deplin angajat în programul de reforme și în obținerea de rezultate pozitive pentru cetățeni”.

Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internațional (FMI) a aprobat, la 20 decembrie, o nouă tranșă în sumă de 15,7 milioane de drepturi speciale de tragere (aproximativ 22,2 milioane de dolari SUA) din creditul de 183,1 milioane de dolari SUA pentru Republica Moldova.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

img17009928

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!