ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru grădiniţe din satul Congaz au fost reparate

11:03 | 27.12.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Patru grădiniţe din satul Congaz (UTA Gagauz-Yeri), una dintre cele mai mari localităţi rurale din ţară, vor intra în noul an cu acoperişurile reparate capital, transmite MOLDPRES.

Potrivit primarului de Congaz, Mihail Esir, acoperişurile instituţiilor preşcolare din sat nu au fost reparate aproape 30 de ani. „Renovarea clădirilor era foarte necesară, mai ales că după ploaie şi în perioada rece a anului în încăperi era umezeală. Ne-am străduit să rezolvăm această problemă în termene restrânse, până la sărbători, creându-le copiilor condiţii confortabile”, a precizat primarul, citat de congaz.md.

Pentru renovarea grădiniţelor de la Congaz au fost alocate 1,5 milioane de lei. „Peste 1,1 mln au fost transferate din bugetul autonomiei, 210 mii de lei am rezervat din bugetul local, iar o parte din bani au fost donaţii din fonduri caritabile”, a specificat Mihail Esir.

În satul Congaz activează cinci instituţii preşcolare. Cele patru grădiniţe reparate sunt frecventate de 740 de copii. Până în 2008, localitatea, cu o populaţie de peste 13 mii de locuitori, era cel mai mare şi mai dens populat sat din Europa, figurând şi în Cartea Recordurilor Guinnes.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17010045

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!