ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Leonid Babii a fost numit primar interimar al municipiului Bălţi

12:46 | 03.01.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. Consiliul municipal Bălţi, întrunit astăzi în şedinţă extraordinară, l-a desemnat pe Leonid Babii primar interimar al municipiului, după ce ieri Igor Şeremet şi-a dat demisia din această funcţie. Decizia a fost votată de 27 dintre cei 35 de aleşi locali, comunică MOLDPRES.

Despre Leonid Babii se cunoaşte că, începând cu anul 1972, a deţinut mai multe funcţii de conducere în administraţia publică. A dezvoltat şi o activitate ştiinţifică. În perioada 2001-2015 s-a aflat la conducerea SA „Barza Albă”. A fost decorat cu Ordinul Republicii, Ordinul „Gloria Muncii” şi Ordinul de Onoare. Până a fi numit astăzi primar interimar, din 2015 a deţinut funcţia de viceprimar de Bălţi.

Leonid Babii nu a făcut declaraţii după ce a fost votată decizia Consiliului municipal Bălţi de a fi numit primar interimar, însă la ieşire din sala de şedinţe a fost întâmpinat cu aplauze de un grup de cetăţeni.

Şedinţa de astăzi a Consiliului municipal Bălţi a fost convocată printr-o dispoziţie semnată la 29 decembrie 2017 de fostul primar interimar, Igor Şeremet. Asta după ce Renato Usatîi a cerut Consiliului, în care „Partidul Nostru” (PN) deține majoritatea, să iniţieze procedura de convocare a unui referendum local pentru demiterea sa din funcţie. Fracţiunea PN a satisfăcut cererea lui Usatîi, care mai bine de un an se află la Moscova, şi a votat  decizia cu privire la  organizarea referendumului.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18000030

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!