ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România a suplinit numărul de vameși la frontiera cu R. Moldova

10:43 | 04.01.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. În perioada 18 decembrie 2017 - 02 ianuarie 2018, frontiera dintre România şi Republica Moldova a fost tranzitată de 375 mii de persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în perioada sărbătorilor de iarnă traficul prin punctele de trecere ale frontierei a înregistrat creşteri semnificative, fapt ce a impus aplicarea unor măsuri speciale, printre care suplinirea numărului de personal până la 900 de poliţişti de frontieră.

De asemenea, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în România, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că în această perioadă au fost efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera.

Conform sursei citate, măsurile de fluidizare a traficului transfrontalier vor fi menţinute şi în perioada sărbătorilor de rit vechi.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la vama Albiţa, cu peste 139 mii de treceri. La frontiera dintre România şi Republica Moldova activează şase puncte de trecere a graniţei.

Datele Poliţiei de Frontieră din Moldova arată că, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 60429 traversări, dintre care un număr de 34929 treceri pe sensul de ieșire din R. Moldova. Din numărul total de traversări, 35987 au fost trecerile cetățenilor moldoveni.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18000046

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!