ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot a repurtat două victorii la turneul de la Auckland

12:34 | 09.01.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 9 ian. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot (28 de ani) a obținut două victorii la turneul din seria ATP de la Auckland (Noua Zeelandă), relatează MOLDPRES.

El i-a învins în calificări pe Brydan Klein (Marea Britanie) în două seturi (2-0) și pe Taro Daniel (Japonia) în trei seturi (2-1).

Astăzi jucătorul moldovean a fost eliminat din concurs în șaisprezecimile de finală de Jiri Vesely (Cehia, numărul 64 mondial) cu scorul 2-1. În primul set Radu Albot a câștigat cu 6-3. Într-al doilea a cedat cu 1-6, iar într-al treilea cu 6-7 după un superbreak dramatic (7-9).

Turneul de la Auckland a constituit o ultimă etapă de pregătire pentru primul turneu de Mare Slam din anul curent, Australian Open, care va demara pe 15 ianuarie la Melbourne  unde Radu Albot și-a anunțat participarea. El se va încadra în concurs de asemenea la faza calificărilor.

Radu Albot este situat în prezent pe locul 88 în clasamentul mondial. Cea mai bună clasare a sa în topul ATP – poziția cu numărul 82 – a înregistrat-o anul trecut pe 7 aprilie. El este cel mai bun tenisman autohton, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite în premieră în sportul moldovenesc. A câștigat în cariera sa 14 turnee din seria Futures și 6 din cea Challenger.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18000121

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!