ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aleşii locali din UTA Gagauz-Yeri nu au prezentat nici un raport de activitate

11:54 | 10.01.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. La un an de când a fost constituită Adunarea Populară a UTA Gagauz-Yeri (APG), după alegerile locale în autonomie, nici un deputat nu a prezentat alegătorilor vreun raport de activitate, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.  

În conformitate cu Regulamentul APG, deputatul trebuie să menţină contact permanent cu locuitorii din circumscripţie, din partea cărora a candidat, fiind necesar să deschidă un birou public pentru audienţă.

Astfel, potrivit articolului 107 din Regulament, lucrând cu alegătorii, deputatul este obligat să ţină cont de îndrumările şi propunerile acestora, de plângerile şi petiţiile depuse, întreprinzând măsurile necesare prevăzute de legislaţie.

Într-un interviu pentru un post de radio din autonomie, preşedintele Adunării Populare, Vladimir Cîssa, a menţionat că în timpul apropiat urmează să prezinte un raport de activitate în faţa alegătorilor săi din satul Bugeac. Totodată, oficialul a subliniat că „nu poate să-i impună pe deputaţi să-şi dea darea de seamă în faţa alegătorilor”.

„Fiecare deputat răspunde pentru sine, iar eu nu pot să-i impun să facă acest lucru. Munca fiecărui ales local va fi apreciată de alegători”, a declarat Vladimir Cîssa, citat de gagauzinfo.

Adunarea Populară a UTA Gagauz-Yeri, de legislatura a şasea, s-a întrunit în şedinţa de constituire în ianuarie 2017. Alegerile în APG au avut loc la 20 noiembrie 2016. Cetăţenii regiunii au trebuit să aleagă prin vot direct 35 de deputaţi locali, pentru un mandat de patru ani. Încă în timpul campaniei electorale, experţii politici au remarcat că doar fiecare al cincilea candidat care a solicitat liste de subscripţie pentru acel scrutin şi-a afişat apartenenţa politică, restul pretendenţilor la fotoliul de deputat local s-au înregistrat „independenţi”.  

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18000138

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!