ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antrenorul lotului național de box a făcut public programul competițional pentru anul 2018

17:21 | 10.01.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. Antrenorul lotului național de box, Petru Caduc, a făcut astăzi, într-o conferință de presă, programul competițional pentru anul 2018, relatează MOLDPRES.

”Membrii echipei naționale vor avea anul curent un program de activitate relativ lejer. Asta pentru că nu se vor desfășura edițiile ordinare ale Campionatelor Europene și Mondiale. Acestea au loc odată în doi ani. În schimb, se vor derula turnee internaționale de anvergură, Campionatul European Under-22 și Campionatul Mondial Universitar. Ne pregătim în conformitate cu planul de antrenamente elaborat”, a declarat tehnicianul care i-a educat pe medaliații olimpici Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, premianții Campionatelor Europene Victor Cotiujanschi, Dumitru Galogoț, Vasile Belous, vicecampionul mondial universitar Mihail Muntean, a pregătit o pleiadă impresionantă de campioni naționali.

Potrivit lui, la Mondialele Universitare vor participa Mihail Cvasiuc, Dumitru Galagoț, Victor Carapcevschi. Referitor la lotul care va evolua la Europenele Under-22 componența acestuia va fi stabilită la campionatul național. „Urmează să fie selectați cei mai puternici la campionatul național. Europenele se vor desfășura la Târgu-Jiu (România) pe 24 martie – 2 aprilie curent. Trebuie să-i selectăm pe cei mai buni”, a precizat tehnicianul.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan (34 de ani). În afară de medalia olimpică de bronz obținută la Beijing (2008), el are în palmares titlurile de campion european (Ankara, 2011), vicecampion european (Perm, 2002), este medaliat cu argint la Cupa Mondială de la Moscova (2008). Performerul este originar din Grimăncăuți (Briceni), angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18000160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!