ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a respins înregistrarea grupului de inițiativă pentru desfășurarea referendumului de anulare a votului mixt

17:50 | 12.01.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins astăzi cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru desfășurarea referendumului republican legislativ privind anularea sistemului de vot mixt, transmite MOLDPRES.

Pentru respingerea inițiativei s-au pronunțat șase membri ai CEC, iar contra s-au expus doi membri.

Președintele CEC, Alina Russu, a specificat că „cererea a fost respinsă din cauza că au fost depistate mai multe neconformități și nu au fost respectate cerințele legale”.

Totodată, în cadrul ședinței, unul dintre reprezentanții societății civile a menționat că „decizia CEC este una antidemocratică și contrară voinței cetățenilor, iar motivele expuse reprezintă doar niște pretexte”.

Hotărârea Comisiei intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Mai mulți reprezentanți ai societății civile au anunțat la finele lunii noiembrie a anului trecut despre inițiativa de inițiere a unui referendum legislativ de anulare a sistemului electoral mixt, care a fost votat în luna iulie 2017, în lectură finală, de către Parlament.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18000231

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!