ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul Facilităţii Globale de Mediu oferă granturi pentru societatea civilă din R. Moldova

10:58 | 13.01.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Organizaţiile neguvernamentale şi societatea civilă au fost invitate de către Programul de Granturi Mici al Facilităţii Globale de Mediu să prezinte proiecte relevante pentru a obţine asistenţă financiară, transmite MOLDPRES.

Suma maximă pentru un grant alocat va fi de 50 de mii de dolari SUA, care vor fi oferite organizaţiilor din R. Moldova pentru a le permite să facă faţă provocărilor globale de mediu şi care abordează necesităţi de dezvoltare durabilă. Data limită de depunere a proiectelor este 30 iunie 2018.

Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilităţii Globale de Mediu (GEF) invită ONG-urile şi organizaţiile societăţii civile (OSC) să prezinte propuneri de proiecte în domeniile de interes ale programului: conservarea peisajului terestru la nivel de comunitate; agroecologie inovativă inteligentă din punct de vedere al climei; co-beneficiile de acces la sistemul energetic cu emisii reduse de carbon; coaliții de management al substanțelor chimice locale și globale; platforme de dialog politic și de planificare între OSC și Guvern; promovarea incluziunii sociale etc.

Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu oferă granturi organizațiilor non-guvernamentale și organizațiilor din comunitate (ONG/OSC) din țările în curs de dezvoltare pentru a le permite să facă față provocărilor globale de mediu, în timp ce abordează necesitățile de dezvoltare durabilă. Motto-ul SGP este “Acțiunea comunității cu impact global!”.

GEF SGP activează în 126 de țări. SGP Moldova a început finanțarea proiectelor în 2013. De atunci, acesta a înregistrat succese în ceea ce privește finanțarea și oferirea suportului tehnic pentru mai mult de 12 proiecte susținute prin granturi. SGP este un program corporativ al GEF, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18000241

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!