ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 12 milioane de cutii cu lapte praf pentru bebeluşi au fost retrase din 83 de ţări, din cauza infectării cu Salmonella

13:10 | 14.01.2018 Categorie: Externe

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Peste 12 milioane de cutii cu lapte praf pentru bebeluşi au fost retrase din 83 de ţări, din cauza infectării cu bacteria Salmonella, relatează Mediafax și MOLDPRES cu referire la site-ul BBC News.

Situaţia a fost depistată încă din luna decembrie a anului trecut, de către Direcţia Generală pentru Sănătate din Franţa. Produsele lactate au fost retrase după constatarea contaminării cu Salmonella la o fabrică a companiei Lactalis.

Peste 35 de bebeluşi din Franţa au fost infectaţi cu Salmonella, iar părinţii acestora au declanşat procese în instanţă. Un alt caz de infectare a fost confirmat în Spania.

Salmoneloza (infecţia cu Salmonella) este o infecţie bacteriană comună care afectează tractul intestinal. Simptomele includ greaţă, diaree severă, crampe stomacale, vărsături şi deshidratare severă.

Directorul companiei Lactalis, Emmanuel Besnier, a negat faptul că s-a încercat muşamalizarea incidentului, adăugând că va colabora cu autorităţile, iar familiile afectate vor primi compensaţii financiare.

Potrivit investigaţiei preliminare, contaminarea cu Salmonella ar fi fost cauzată de lucrările de renovare la fabrica Celia din localitatea Craon, aflată în nord-vestul Franţei.

Grupul Lactalis este unul dintre cei mai mari producători de produse lactate din lume, cu vânzări anuale de 17 miliarde de euro.

(Editor L. Alcază)

img18000255

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!