ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În sudul ţării a început construcţia apeductului magistral Leova-Iargara

13:47 | 17.01.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Peste 20 de mii de locuitori din Regiunea de Sud vor beneficia de servicii moderne de apă şi canalizare în urma construcţiei apeductului magistral Leova-Iargara. Primele lucrări în cadrul acestui proiect au început în ianuarie curent şi se preconizează să fie finalizate în toamna lui 2018, transmite MOLDPRES.

Proiectul „Construcția apeductului magistral Leova-Iargara" este parte componentă a programului de modernizare a serviciilor publice locale de aprovizionare cu apă din raionul Leova", implementat cu susţinerea Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Valoarea totală a lucrărilor este de circa trei milioane de euro sau peste 60 milioane de lei, dintre care 2,4 milioane de euro sunt oferite de Guvernul Republicii Federale Germania prin intermediul GIZ, iar 600 de mii de euro sunt alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și de Consiliul raional Leova.

La apeductul magistral Leova-Iargara, cu o lungime de aproximativ 23 km, vor fi conectate orașele Leova și Iargara, satele Filipeni, Romanovca, Sărata Nouă, Hănăsenii Noi și Cupcui, cu un număr total de 23,433 de locuitori.

Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud, părțile implicate în realizarea acestui proiect au convenit să respecte întocmai normativele și standardele aprobate în domeniul construcțiilor, astfel încât să nu fie admise abateri de la documentația de proiect și să fie asigurată o calitate înaltă a lucrărilor.

Lucrările de la Leova se înscriu în proiectul de proporţii „Modernizarea serviciilor publice locale în R. Moldova", fiind implementat de GIZ în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din ţara noastră, sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18000325

img18000325

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!