ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fotbalistul Vitalie Damașcan a semnat contractul cu echipa Torino FC

16:05 | 18.01.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Atacantul moldovean Vitalie Damașcan de la echipa Sheriff Tiraspol a semnat contractul cu formația  italiană din serie A Torino FC, relatează MOLDPRES.

Știrea este confirmată astăzi pe site-ul clubului moldovean. Conform ei, termenul acordului este valabil timp de 3 ani și jumătate. Suma transferului nu este făcută publică. Mai mulți experți opinează, însă, că ea este de, minimum, un milion și 500 mii de euro. Site-ul internațional transferkt.com indică că valoarea lui Vitalie Damașcan pe piața transferurilor este egală cu 850 mii de euro.

Vitalie Damașcan, în vârstă de 18 ani, este originar din Soroca. Primul său antrenor este Iurie Bacinin  din localitate. Fratele său mai mare, Ilie, evoluează la Zimbru Chișinău.

Vitalie Damașcan a fost desemnat la ”Gala laureaților fotbalului moldovenesc” din 2017 cel mai bun atacant și a devenit posesor a încă două trofee - cel mai bun golgheter și cel mai bun tânăr jucător. Tânărul performer are  în palmares cu Sheriff două titluri de campion național (2016/2017, 2017) și deținător al Cupei Moldovei (2017).

Jucătorul și-a început cariera la Zimbru pentru care a evoluat în anii 2015-2017. Pentru echipa secundă și cea de bază a disputat în perioada respectivă 50 de meciuri și a marcat 24 de goluri. Este prima oară în istoria fotbalului moldovenesc când un jucător de doar 18 ani semnează un asemenea contract cu un club de peste hotare. Torino FC este de opt ori campioană a Italiei.

În campionatul Italiei, Serie A, evoluează deocamdată un singur fotbalist moldovean. Acesta este mijlocașul Artur Ioniță, care e legitimat la echipa Cagliari. Viitoarea echipă a lui Vitalie Damașcan se situează în prezent pe locul 10 în campionat cu 28 de puncte acumulate. Pe primul loc în clasament se află SSC Napoli, care totalizează 51 de puncte. 

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18000378

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!