ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot a produs o surpriză la turneul Australian Open

15:27 | 19.01.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean a produs astăzi, în pereche cu Hyeon Chung (Coreea de Sud), o surpriză de proporții la turneul de Mare Slam de la Melbourne (Australia), proba dublu, relatează MOLDPRES.

Ei au învins în turul doi al competiției campionii ediției precedente, perechea John Peers (Australia) – Henri Kontinen (Finlanda). Meciul a durat o oră și 35 de minute fiind încheiat după două seturi (6-4, 7-6). Deosebit de dramatic a fost al doilea set câștigat la break cu 7-5. Ultimul punct - decisiv - a fost pus la îndoială de partenerii lor de întreceri, la cererea cărora a fost reluată filmarea video.

În prima partidă de dublu disputată, Radu Albot și Hyeon Chung i-au întrecut în două seturi (7-6, 6-3) pe Jonathan Erlich (Israel) – Daniel Nestor (Canada).

Tenismanul moldovean a suferit înfrângere în turul inaugural al turneului la proba simplu. El i-a cedat în patru seturi (2-6, 3-6, 6-4 și 5-7) lui Marton Fucsovics (25 de ani) din Ungaria, care astăzi a acces după o nouă victorie repurtată în turul trei al turneului.

Participarea la Australian Open este a doua în cariera sa. Anul trecut el a fost eliminat din concurs la individual, de asemenea, în primul tur de pe tabloul principal.

Radu Albot a înregistrat cea mai bună clasare a sa în topul ATP individual – poziția cu numărul 82 – în aprilie 2017. La dublu cel mai bun rezultat – locul 68 – l-a consemnat pe 22 iunie 2015. El este cel mai bun tenisman autohton, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite în premieră în sportul moldovenesc. La vârsta de 16 ani a fost cel mai bun jucător în Europa, numărul 11 mondial. A câștigat în cariera sa 3 turnee ATP Challenger, 14 la individual și 7 la dublu în seria ITF Futures și unul în ATP World Tour. Este angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18000411

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!