ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CIO a eliminat 111 sportivi ruşi din cei 500 propuşi să participe la Olimpiada de iarnă

15:28 | 20.01.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. O comisie a Comitetului Internaţional Olimpic /CIO/, cu misiunea de a selecţiona sportivii ruşi curaţi pentru JO 2018 de la PyeongChang (Coreea de Sud), a eliminat provizoriu un număr de 111 sportivi din lista de 500 propusă de Comitetul olimpic rus, relatează AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

De asemenea, un număr de 51 antrenori şi 10 cadre medicale din Rusia au primit interdicţie pentru JO de iarnă 2018, din partea comisiei conduse de Valerie Fourneyron, ex-ministru francez al sporturilor.

Comisia CIO a precizat că sportivii rămaşi pe listă trebuie să îndeplinească alte condiţii prealabile, precum noi teste antidoping şi reanalizarea eşantioanelor păstrate de la alte competiţii. Sportivii care vor îndeplini condiţiile impuse de CIO pot primi o invitaţie de participare la JO 2018, dar CIO nu poate preciza încă numărul acestora înainte de 27 ianuarie, când la PyeongChang va avea loc o reuniune pentru înregistrarea delegaţiilor.

Peste 80% din sportivii propuşi de Comitetul olimpic rus nu au concurat la JO 2014 de la Soci. Alţi 39 sportivi ruşi, suspendaţi pe viaţă, au făcut apel la TAS şi aşteaptă audierea lor programată pentru săptămâna viitoare la Geneva.

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de către Comitetul Internaţional Olimpic pentru dopaj instituţionalizat, dar unii dintre sportivii săi vor fi autorizaţi să participe la competiţia organizată la PyeongChang sub drapelul olimpic şi în condiţii stricte.

(Editor A. Răileanu)

img18000441

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!