ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Campionatul național la fotbal feminin în sală și-a luat, în premieră, startul

11:59 | 22.01.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Campionatul național la fotbal feminin în sală a demarat, în premieră în istoria sportului moldovenesc, ieri la complexul de sporturi ”Alexia” din capitală, relatează MOLDPRES.

Primul meci a fost disputat de echipele Noroc Nimoreni și Narta Chișinău. Primul gol a fost marcat la puțin timp după începerea partidei de Doina Ciobanu de la formația Noroc. Ea s-a remarcat cu un șut precis, istoric, în minutul 9 al întâlnirii. Echipa sa a învins în urma unei lupte dramatice cu scorul 3-2.

În următoarea dispută au evoluat echipele LTPS-2 Chișinău și SȘ Anenii Noi. Formația din capitală a condus cu scorul 3-1, dar până la urmă a cedat cu scorul 3-5.

În ultima partidă a primului tur Agarista Chișinău a devansat-o cu scorul 4-0 pe concitadina ȘM-11 Real-Succes și a devenit primul lider al campionatului.

La festivitatea de inaugurare a campionatului au fost prezenți vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal, Dragoș Hâncu și secretarul general al Federației naționale de profil, Vladimir Colbasiuc. ”Practicarea fotbalului de sală a devenit un imperativ al timpului. UEFA a recomandat  tuturor federațiilor  de pe continent să organizeze campionate. Asta pentru că anul viitor este programat, în premieră, Campionatul European la această disciplină sportivă. Sperăm că vom participa”, a declarat la manifestare vicepreședintele FMF.

Campionatul se va desfășura într-un tur după care primele patru echipe clasate vor lupta în continuare pentru locurile premiante.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18000457

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!