ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Congresul mondial al familiei va fi organizat la Chișinău

12:38 | 22.01.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Congresul mondial al familiei va fi organizat în perioada 13-16 septembrie la Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful statului, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă susținută în comun cu președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown, relatează MOLDPRES.

Șeful statului a specificat că inițiativa de a desfășura acest congres a fost expusă anul trecut la Budapesta, Ungaria. „Urmează să fie un eveniment care va scoate în prim-plan valorile tradiționale, familia ca pilon de bază al societății, problemele cu care se confruntă familia contemporană, precum și eventualele soluții. Organizația Internațională pentru Familie este cel mai reprezentativ forum internaţional al apărătorilor familiei tradiționale şi dreptului la viaţă, membri ai căruia sunt reprezentanți din 85 de ţări”, a spus Dodon.

Președintele a remarcat că la eveniment vor participa circa 2000 de persoane, printre care 400 de experți, personalități politice, formatori de opinie din peste 50 de state. „Totodată, la invitația mea personală, și-a arătat disponibilitatea să participe la congres Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril, și un înalt reprezentant al Vaticanului”, a afirmat Igor Dodon.

La rândul său, președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown a menționat că  organizația promovează mesajul că, în pofida tuturor diferențelor, familia este adevărul care ne ține împreună. „Pe lângă ședințele ordinare, participanții la congres vor putea să vadă frumusețea țării, să se bucure de ospitalitatea oamenilor, de bucatele și vinurile de aici. Aștept foarte mult acest eveniment și să revin în Republica Moldova”, a spus Brian Brown.

În anul 2015, Congresul mondial al familiei s-a desfășurat la Salt-Lake City (SUA), în 2016 – la Tbilisi (Georgia), în anul 2017 – la Budapesta (Ungaria).

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18000459

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!