ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa națională de fotbal a fost repartizată în Liga D, urna 3, pentru turneul Cupa Națiunilor

12:20 | 23.01.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Echipa națională de fotbal a fost repartizată în Liga D (ultima grupă valorică), urna 3, la tragerea la sorți de mâine, 24 ianuarie, de la Lausanne (Elveția), a noului turneu organizat de UEFA, Cupa Națiunilor, relatează MOLDPRES.

Din Liga respectivă mai fac parte următoarele selecționate:

Urna 1: Azerbaidjan, Macedonia, Belarus, Georgia

Urna 2: Armenia, Letonia, Insulele Feroe, Luxemburg

Urna 3: Kazahstan, R. Moldova, Liechtenstein, Malta

Urna 4: Andorra, Kosovo, San Marino, Gibraltar

Competiția va debuta în toamna acestui an și se va desfășura în perioada 6 septembrie – 20 noiembrie, conform sistemului tur-retur. ”Este o aventură fotbalistică interesantă pentru mine, o nouă provocare. Este și acesta un argument care m-a determinat să accept propunerea de a antrena echipa națională”, a declarat antrenorul lotului moldovean, Alexandru Spiridon.

La noul turneu vor participa toate cele 55 de selecționate membre ale UEFA. Acestea sunt împărțite în patru Ligi: 12 echipe în Liga A, 12 echipe în Liga B, 15 echipe în Liga C, 16 echipe în Liga D.

Câștigătoarele grupelor vor promova în seriile superioare ale C, B, A ale ediției următoare din Liga Națiunilor.

De asemenea, Liga Națiunilor este o șansă în plus pentru naționalele europene de a se califica la turneul final al competiției continentale din 2020. Liga Naţiunilor oferă ultimele patru bilete pentru EURO, câte unul pentru fiecare ligă. Astfel, dacă echipa națională câştigă una din grupele Ligii D, atunci își va asigura prezenţa în barajul de calificare pentru EURO 2020, în cazul în care ar rata calificarea din preliminariile CE 2020. Acest baraj este programat pentru luna martie 2020.

Iată și componențele celorlalte divizii ale Ligii Națiunilor:

Liga A: Germania, Portugalia, Belgia, Spania, Franța, Anglia, Elveția, Italia, Polonia, Islanda, Croația, Olanda

Liga B: Austria, Țara Galilor, Rusia, Slovacia, Suedia, Ucraina, Irlanda, Bosnia-Herțegovina, Irlanda de Nord, Danemarca, Cehia, Turcia

Liga C: Ungaria, România, Scoția, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia, Lituania

Câștigătoarele grupelor din Liga A vor concura în perioada 5–9 iunie 2019 în mini-turneul final pentru a desemna campioana Ligii Națiunilor. 

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18000488

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!