ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 24 ianuarie 2018

18:16 | 23.01.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare permanente se vor întruni în ședințe.

ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia mediu și dezvoltare regională va examina demersul Asociației patronale ”Liga importatorilor și exportatorilor din Moldova” privind interpretarea unor dispoziții a legii regnului vegetal.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova, bir.816.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida şedinţa Cabinetului de miniştri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, intrarea de pe str. Bănulescu-Bodoni.

***

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene invită reprezentanții mass-media la reuniunea ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu Şefii Misiunilor Diplomatice şi Organizaţiilor Internaţionale cu reşedinţa la Chişinău.

Ora 11.00, MAEIE, sala de conferinţe, etajul 1, str. 31 August 1989, 80.

***

Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției și Inspectoratul Național de Probațiune (INP) la o ședință publică organizată pentru identificarea unui mecanism amplu de combatere și prevenire a consumului băuturilor alcoolice la volan.

Ora 10.00, sediul INP, et. 4, sala de ședințe, str. Vasile Alecsandri 1.

***

Primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, va participa la evenimentele consacrate sărbătoririi a 10 ani de la semnarea Acordului de înfrăţire între municipiile Iaşi şi Chişinău.

Ora 09.00, Primăria municipiului Iaşi, Palatul Rozlovanu.

***

Direcția Cultură şi Direcția generală educație, tineret și sport ale Primăriei municipiului Chișinău, de comun cu Biblioteca municipală „B.P. Hasdeu” şi Uniunea Scriitorilor din R. Moldova, în parteneriat cu Primăria municipiului Iași invită reprezentanţii mass-media la lansarea proiectelor culturale dedicate celor 10 ani de la înfrățirea orașelor Chișinău și Iași.

Ora 16.00, Muzeul Național de Artă a Moldovei, str. 31 August 1989,115.

***

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) invită reprezentanții mass media la ceremonia de acordare a titlului onorific Doctor Honoris Causa dlui dr. hab. în pedagogie , prof. univ. Vlad Pâslaru, cercetător științific, coordonator la Institutul de Filologie al Academiei de Științe a Moldovei.

Ora 13.30, Sala Polivalentă a USARB, mun. Bălți, str. Pușkin, nr. 38.

***

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) ”Viitorul” invită la prezentarea Raportului de monitorizare a implementării „Strategiei privind reforma administrației publice pentru anii 2016-2020”.

Ora 10.00, sala de conferințe a IDIS ”Viitorul”.

***

Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă: „Prezentarea rezultatelor studiului sociologic Vox Populi - ianuarie - 2018: Influența schimbărilor instituționale asupra comportamentului electoral al cetățenilor”.

Ora 11.00, Agenţia INFOTAG.

***

La Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” va avea loc lansarea cărții IULIAN FILIP: Balanța Vărsătorului, vederea Mergătorului.

Ora 14.00, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”.

***

Uniunea Artiştilor Plastici /UAP/ și Muzeul Naţional de Artă al Moldovei invită la lansarea Almanahului UAP.

Ora 16.00, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, str. 31 August 1989, 115.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează, în perioada 21-24 ianuarie, o vizită oficială în Regatul Danemarcei.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!