ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM va face demersurile politice necesare pentru ca lupta cu corupția să fie impulsionată, susţine Vlad Plahotniuc

12:00 | 24.01.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Partidul Democrat din Moldova (PDM) va face demersurile politice necesare pentru ca lupta cu corupția să fie impulsionată, iar cetățenii să ajungă să simtă direct acest lucru prin eliminarea abuzurilor pe care unii funcționari ai statului le fac asupra lor. Afirmaţia a fost făcută într-un interviu de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, instituţiile responsabile de lupta cu corupţia trebuie să dea dovadă de mai multă incisivitate, în special în ceea ce priveşte grupările infracţionale care stau de fapt la baza domeniilor celor mai corupte.

“Nu este suficient să arestezi doar şeful unei instituţii care a comis acte de corupție pentru că gruparea infracţională se poate reface. Trebuie eliminată toată schema. Oamenii aşteaptă ca aceste domenii corupte să fie destructurate şi la bază, acolo unde se scot direct din buzunarul oamenilor zi de zi bani pentru servicii care ar trebui să le fie asigurate gratuit. Am spus cândva de nevoia unei terapii de șoc. Păi iată, în domeniul corupției chiar e nevoie de asta, trebuie ca instituțiile responsabile să intre în forță în acest subiect, să lase timiditatea la o parte. Știm cu toții cum era înainte în Moldova, nimeni nu îndrăznea acum 3-4 ani sau mai înainte să se atingă de funcționarii de rang înalt. Acum deja avem zeci de astfel de cazuri doar în ultimii doi ani, inclusiv condamnări. Deci se pot face pași, numai că trebuie unii mai hotărâți și mai rapizi”, a opinat Plahotniuc.

Şeful democraţilor a specificat că formaţiunea va insista ca toţi cei ce se fac vinovaţi de infracţiuni, inclusiv de jaful miliardului să răspundă. “Noi, prin pârghiile politice şi legale pe care le avem, vom insista ca acest lucru să se întâmple”, a adăugat Plahotniuc.

El a precizat că nu intenţionează să preia după alegerile parlamentare vreo funcţie în stat. ”Nu am astfel de planuri, nu doar în ceea ce priveşte funcţia de premier, dar nici referitor la alte funcţii. Preocuparea mea este ca din funcţia pe care o deţin să sprijin cu tot ce pot buna guvernare şi dezvoltare a ţării, dar îmi doresc să contribui şi la o schimbare a modului în care se face politică, o schimbare de atitudine a politicienilor faţă de cetăţeni şi o mai mare apropiere de ei şi de rezolvarea problemelor pe care le au. Asta ar trebui să facă politicienii, nu să facă turul televiziunilor sau să-și numere like-urile pe Facebook”, a conchis liderul PDM.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18000528

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!