ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Progresele înregistrate în implementarea DCFTA au fost discutate de vicepremierul Iurie Leancă și Comisarul European Cecilia Malmstrom

13:16 | 24.01.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Perspectivele de intensificare a relațiilor comerciale dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană în baza implementării Acordului de Liber Schimb Cuprinzător și Aprofundat (DCFTA) au fost discutate la Bruxelles, în cadrul întrevederii viceprim-ministrului Iurie Leancă cu Cecilia Malmstrom, Comisarul European pentru Comerț, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare şi protocol a Guvernului, cei doi oficiali au agreat prioritățile pentru perioada imediat următoare, în vederea beneficierii la maxim de potențialul oferit de DCFTA. Printre acestea se numără obținerea permisiunii exportului de produse moldovenești de origine animală pe piața europeană.

De asemenea, părțile au convenit asupra importanței respectării drepturilor de proprietate intelectuală, precum și majorării numărului de companii autohtone cu potențial de export în Uniunea Europeană.

În context, Comisarul European Malmstrom a reiterat disponibilitatea UE de a oferi suport financiar și tehnic în vederea realizării obiectivelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Liber Schimb.

Iurie Leancă și Cecilia Malmstrom au avut un schimb de opinii și pe marginea solicitării Republicii Moldova privind revizuirea contingentelor tarifare la export în sensul majorării acestora. Comisarul European a menționat că solicitarea a fost recepționată și este în proces de examinare, iar un răspuns în acest sens va fi transmis autorităților de la Chișinău în perioada următoare.

img18000535

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!