ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a decis majorarea indemnizației unice acordate la naștere

16:16 | 24.01.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Indemnizația unică acordată la nașterea copilului a fost majorată cu 345 lei și va constitui 5645 lei. Majorarea a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Indemnizația se va achita pentru copiii născuți începând cu 1 ianuarie curent. În acest sens, în Bugetul de stat pentru anul 2018 sunt prevăzute aproximativ 198,2 milioane de lei.

Măsura face parte din obiectivul Guvernului de promovare a politicilor proactive de susținere a familiilor cu copii și de asigurare a condițiilor necesare pentru creșterea și educația copiilor în mediul familial. 

img18000550

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!