ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

14 elevi dintr-o școală din raionul Rezina au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu gaz lacrimogen

17:51 | 25.01.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Un grup de 14 copii, cu vârste cuprinse între 11-15 ani, și un matur din satul Pereni, raionul Rezina, au fost internați astăzi în spitalul raional cu simptome de dispnee și tuse după ce un minor a stropit în clasă cu gaz lacrimogen. Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei s-a autosesizat în acest caz, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful Serviciului informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Cristina Stratulat, a specificat că doi dintre minori au fost internați în secția reanimare, 12 copii în secția de pediatrie și un matur în secția terapie.

Conform sursei citate, atât minorii, cât și maturul, au fost consultați de specialiști și în prezent starea lor este în afara oricărui pericol.

„Se presupune că intoxicaţia a survenit în urma dispersării de vapori de gaz dintr-un balon, de către un copil în sala de clasă. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale monitorizează cazul și coordonează activitatea specialiștilor din teritoriu”, a spus Stratulat.

Cazul este cercetat și de polițiști, iar persoanele implicate sunt audiate.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18000608

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!