ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lotul național de fotbal U-18 a obținut prima victorie la turneul de la Minsk

11:54 | 26.01.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Echipa națională de fotbal Under-18 a repurtat ieri prima victorie la turneul internațional ”Cupa Dezvoltării” de la Minsk (Belarus), relatează MOLDPRES.

Lotul național a învins cu scorul 1-0 selecționata Kazahstanului. Unicul gol al partidei a fost marcat de Eugen Gliga în minutul 68. Anterior fotbaliștii moldoveni au suferit înfrângeri în meciurile disputate cu reprezentativele Ucrainei (0-4) și Georgiei (0-3). Astfel, ei vor lupta în continuare pentru locurile 7-9 în clasament.

Antrenorul lotului național, Oleg Fistican, a subliniat la conferința de presă micul progres înregistrat. ”Jucătorii încă nu sunt pregătiți să controleze cu precizie balonul, nu se orientează corect în spațiu, n-au deprinderi temeinice de primire și expediere promptă a paselor în zonele libere, dar un mic progres este deja vizibil. Ne vom strădui să îmbunătățim jocul și prestația în meciurile următoare”, a declarat tehnicianul.

Partenerele de întrecere ale echipei moldovene vor fi în continuare echipele Lituaniei și Islandei. Partidele sunt programate pentru 27 și 28 ianuarie. 

Antrenorul Oleg Fistican a convocat pentru acest turneu următorii jucători:

Silviu Şmalenia (Zimbru Chişinău) și Mihail Cioban (Sheriff Tiraspol) – portari;

Alexandru Vacarciuc, Serafim Cojocaru (ambii de la Zimbru Chişinău), Daniel Dumbravanu (Zaria Bălţi), Artiom Gabareţ (CSCT Buiucani-Dacia Chişinău), Nicolai Stoianov (Sheriff Tiraspol), Valeriu Gaiu și Daniel Moșneaga (ambii de la Real Succes Chişinău) – fundași;

Valentin Ţigănescu (CSCT Buiucani-Dacia Chișinău), Ion Gurulea (Real Succes Chişinău), Ivan Sîciov, Nichita Moțpan (ambii de la Zaria Bălţi), Alexandru Graur (Zimbru Chişinău), Egor Cesnocov și Eugen Gliga (ambii de la Sheriff Tiraspol) – mijlocași;

Nichita Murovanîi (Zimbru Chişinău), Gheorghe Spînu (CSCT Buiucani-Dacia Chişinău) și Iurie Stancev (ȘS-8 Nijnii Novgorod, Rusia) – atacanți.

La ediția de anul trecut reprezentativa Moldovei s-a situat pe locul 8.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18000621

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!