ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată o antologie a opt poeţi tineri

12:28 | 28.01.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. O antologie a opt tineri poeţi a fost lansată ieri la Biblioteca „B. P. Hasdeu” din capitală. Este vorba de Vitalie Colț, Rodica Gotcă, Iulia Iaroslavschi, Artiom Oleacu, Anastasia Palii, Elena Răileanu, Doina Roman-Baciu, Veronica Ștefaneț, participanţi ai Atelierului de scriere creativă „Vlad Ioviţă”, care activează în cadrul bibliotecii, informează MOLDPRES.

Autorul şi coordonatorul proiectului „Antologia „Opt’”  este  conducătorul atelierului, scriitorul Dumitru Crudu,  tot el redactor al cărţii, împreună cu poeta Moni Stănilă, iar prezentarea grafică este semnată de Veronica Ştefaneţ.

Solicitat de MOLDPRES, scriitorul Dumitru Crudu a menţionat că volumul a fost scos de sub tipar de Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”,  iar cheltuielile pentru o parte din tiraj şi le-au asumat autorii.

Prezent la eveniment, scriitorul Emilian Galaicu-Păun a afirmat că ceea ce l-a impresionat mai mult  în antologia sus-numită este că a descoperit un cor de voci,  în care fiecare are o notă aparte, axată pe cotidian.  „Sunt nişte voci distincte. Aceşti autori pot să nu-şi semneze textele şi vor fi recognoscibile. Voi urmări cu mare atenţie aceste nume şi le doresc un drum  cât mai lung, pe care trebuie să-l continue”, a mai spus Emilian Galaicu-Păun.

La rândul său, poeta Irina Nechit a remarcat că această antologie este, înainte de toate, un act de cultură.

Cea mai tânără autoare din acest volum este Iulia Iaroslavschi - are 16 ani şi este elevă la Liceul „Spiru Haret”.  Ea a afirmat că în creaţie este încă destul de timidă, dar tinde să crească, are nişte modele pe care vrea chiar să le depăşească. Iar Artiom Oleacu,  actor la Teatrul „Satiricus I. L. Caragiale” a menţionat că  poezia îl pasionează la fel de mult ca şi actoria.

Pe parcursul evenimentului, cei opt poeţi şi-au prezentat creaţiile incluse în volum. La sfârşit, scriitorul Dumitru Crudu a anunţat că cei opt autori vor participa în primăvara acestui an la „Ringul poeţilor”, iar Marele Premiu îl va constitui  editarea unui volum la Editura „Cartier”.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img18000659

img18000659

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!