ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lotul național de fotbal U-18 s-a situat pe locul 9 la turneul de la Minsk

13:06 | 29.01.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Echipa națională de fotbal Under-18 s-a clasat ieri pe locul 9 printre cei 12 participanți la turneul internațional ”Cupa Dezvoltării” de la Minsk (Belarus), relatează MOLDPRES.

Ea a înregistrat acest rezultat după ce a obținut o victorie (1-0) în meciul disputat cu selecționata Kazahstanului și a suferit înfrângeri în partidele desfășurate cu reprezentativele Ucrainei (0-4), Georgiei (0-3), Lituaniei (0-1) și Islandei (0-3).

Antrenorul lotului național, Oleg Fistican, a subliniat la conferința de presă micul progres înregistrat de echipă. ”Jucătorii încă nu sunt pregătiți să controleze cu precizie balonul, nu se orientează corect în spațiu, nu au deprinderi temeinice de primire și expediere promptă a paselor în zonele libere, dar un mic progres este deja vizibil”, a declarat tehnicianul.

Antrenorul Oleg Fistican a convocat pentru acest turneu următorii jucători:

Silviu Şmalenia (Zimbru Chişinău) și Mihail Cioban (Sheriff Tiraspol) – portari;

Alexandru Vacarciuc, Serafim Cojocaru (ambii de la Zimbru Chişinău), Daniel Dumbravanu (Zaria Bălţi), Artiom Gabareţ (CSCT Buiucani-Dacia Chişinău), Nicolai Stoianov (Sheriff Tiraspol), Valeriu Gaiu și Daniel Moșneaga (ambii de la Real Succes Chişinău) – fundași;

Valentin Ţigănescu (CSCT Buiucani-Dacia Chișinău), Ion Gurulea (Real Succes Chişinău), Ivan Sîciov, Nichita Moțpan (ambii de la Zaria Bălţi), Alexandru Graur (Zimbru Chişinău), Egor Cesnocov și Eugen Gliga (ambii de la Sheriff Tiraspol) – mijlocași;

Nichita Murovanîi (Zimbru Chişinău), Gheorghe Spînu (CSCT Buiucani-Dacia Chişinău) și Iurie Stancev (ȘS-8 Nijnii Novgorod, Rusia) – atacanți.

La ediția de anul trecut reprezentativa Moldovei a avut cea mai bună prestație în istoria participării – locul 8. Clasamentul final al recentei ediții are următoarea configurație: Ucraina, Israel, Belarus, Slovacia, Georgia, Belgia, Islanda, Lituania, Moldova, Rusia, Finlanda și Kazahstan.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18000670

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!