ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Necrolog. Ion Ciubuc

16:22 | 29.01.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/.

Astăzi s-a stins din viață Ion Ciubuc, economist și om politic, prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 1997-1999.

Născut la data de 29 mai 1943, în satul Hădărăuți, raionul Ocnița, Ion Ciubuc a absolvit cursurile Institutului Agricol din Odessa, la specialitatea economie agrară. Ulterior, a obținut titlul științific de doctor în economie.

Pe parcursul vieții, Ion Ciubuc a activat în funcțiile de prim-viceprim-ministru și reprezentant permanent al Guvernului de la Chișinău pe lângă Cabinetul de miniștri al URSS, prim-viceministru al afacerilor externe al Republicii Moldova, prim-viceministru al economiei și primul președinte al Curții de Conturi.

Pentru contribuția substanțială la perfecționarea controlului economico-financiar și înalt profesionalism, Ion Ciubuc a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”.

Suntem profund îndurerați şi regretăm această pierdere. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au cunoscut şi l-au apreciat.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Igor Dodon, președinte al Republicii Moldova

Andrian Candu, președinte al Parlamentului

Pavel Filip, prim-ministru al Republicii Moldova 

img18000679

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!