ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Dumitru Matcovschi va fi jucat la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”

18:17 | 29.01.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat „Cântec de leagăn pentru bunici” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub, va avea loc mâine, la 18.00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, „Cântec de leagăn pentru bunici” este o dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii săteşti este, practic, cea mai mare persoană de încredere a satului, fără de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor ’80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, casa părintească.

Miercuri, la 18.00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” va fi jucat spectacolul ”Hronicul Găinarilor” de Aureliu Busuioc, iar joi, la acelaşi teatru – spectacolul „Casa Zoikăi” după Mihail Bulgakov.

Tot joi, la 18.00, la Teatrul „Luceafărul” va fi prezentat spectacolul „O istorie din cartierul de vest” de A. Laurents, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” - concertul „Terapia prin muzică”, ediţia a IV-a, la Sala cu Orgă - o seară a muzicienilor coreeni cu Yunjung Lee (oboi), Miryoung Kim (vioară), Yuri Ahn (violoncel), Kibum Park (trompetă), Yeonjin Kim (vioară) şi Yoonjae Heo (haekeum).

În aceeaşi zi, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” va avea loc spectacolul „Don Quijote”, balet în trei acte după un episod din romanul „Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes Saavedra.

Vineri, la 18.00, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” va fi jucat spectacolul „Balamucul vesel” de Mihail Sebastian, la Teatrul „Luceafărul” – spectacolul „Testamentul 1” de Gheorghe Urschi şi la Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul „Ciuleandra” de Liviu Rebreanu.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img18000684

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!