ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Emiratele Arabe Unite au semnat un Acord privind cooperarea economică și tehnică

14:03 | 30.01.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. R. Moldova și Emiratele Arabe Unite au semnat astăzi un Acord privind cooperarea economică și tehnică. Din partea Republicii Moldova, documentul a fost semnat de către Secretarul de stat în Ministerul Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al ministerului nominalizat, Acordul dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Emiratelor Arabe Unite prevede dezvoltarea parteneriatului în următoarele domenii: comerț cu bunuri și servicii, investiții, industrie, agricultură, infrastructură, mediu, energie, educație, tehnologii informaționale și sectorul financiar-bancar.

Totodată, prin acest Acord părțile au convenit asupra înființării comisiei economice mixte moldo-emirateze. Aceasta va contribui la dinamizarea relațiilor economice bilaterale.

Acordul a fost semnat în contextul vizitei delegației Republicii Moldova, condusă de Prim-ministrul Pavel Filip, în Emiratele Arabe Unite.

În prezent, între Guvernul Republicii Moldova și Executivul Emiratelor Arabe Unite sunt semnate patru tratate bilaterale pe domeniile: aerian, economic, investițional și diplomatic.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!